11 april 2011

Veckans BootsyEn av mina tidigaste upplevelser av funk, mer som en sinnesstämning, drabbade mig med total förvirring i det svettiga pojkrummet julen 1995. Jag hade önskat mig soundtracket till Friday efter någon av dessa orgier i chips, dipp och kassa skämt på madrass som dominerade helgerna på den tiden. Men det var inte Cypress Hill, Ice Cube eller Dr Dre som gav något bestående intryck från den skivan utan ett gäng klibbigt sexuella slowjams med Bootsy, Isley Brothers, Rose Royce, Roger Troutman och Rick James. Att säga att de slog ner som en bomb är fel men efter att ha bandat över skivan på kasett och börjat "rida" till de där låtarna på tunnelbanan varje morgon så var skandalen ett faktum. Audiovisuell porr rakt in i det oförberedda pojksinnet. Bootsy och Bernie Worells "You got me wide open" var särskilt svårsmällt och det var med en märklig känsla i kroppen jag sög i mig av rader som;

Oh, oozin on my oozie
Drippin all over the place
Girl I'm so horny
I couldnt even keep a straight face

Och;

Got to be
Got to be the freak of the week
Youse a fine mutha funka
And I met my sexual peak
Freakin, speakin, and peakin
I got to get some of that love
You were sent from above
So can't we just push and shove, hey hey hey

Nedan ett klipp från filmen som innehåller både Bootsys och Rick James låtar. Filmen skapade för övrigt ett nytt begrepp med "Ms Parker" - den fulländade sinnebilden av en sexuellt frustrerad grannfru (som vi alla någon gång har längtat efter ?!).

1 kommentar:

  1. Sjukt bra soundtrack & film. Hade också dubbat den till kassett, många bra minnen när man var liten och gled runt till bootsy collin & rick james, även fast man säkert inte fattade vad dom snackade om hehe.

    SvaraRadera