14 april 2011

Fiend/ International Jones


Fiend aka International Jones, April 2011

Rapparen Fiend aka "Mr Whomp Whomp" slog igenom stort i slutet av 90-talet som en del av Master P´s rooster på New Orleans etiketten No Limit. Han gjorde sig känd som en brölande mistlur, en rå frustande naturkraft över funkiga bouncebeat och sålde omkring 1.4 miljoner ex av två klassiska skivor.Men det där var länge sen och själv har jag aldrig varit förtjust i skrikiga rapflows. Fiend kom därför som en fullkomlig överraskning när han förra året dök upp med inte bara en ny och avslappnad stil utan ett helt nytt namn; International Jones. Han har, vad det verkar, låtit sig influeras av den nye samarbetspartnern och tillika tidigare "No Limit" medlemmen Currency och dennes Jet Set/ Play Boy-tematik. Mycket lyckat. Tillsammans spelade de in en hel serie låtar på temat Flyin Iron - flygresor till Europa, vänthallar, jetplan, pilotsnack, bilar och stånkade kvällar i Amsterdam. Allt ackompanjerat av monstruösa blåssektioner med lika mycket 70-talssoul och New Orleansk storbandsorkester över sig som en mörkare östkustvibe.Vad jag vet så kom det aldrig någon officiell sammanställning av projektet. Det har jag rättat till här, Flying Iron-sektionerna tillsammans med några av de bästa låtarna som Fiend läckte förra året. Samlingen leder helt naturligt fram till de två fantastiska mixtapes som Fiend har släppt hittills i år; "Tennis Shoes and Tuxedos" och "The Sweetest Hangover". Kolla även in de löjligt avslappnade musikvideorna som Fiend släppt den senaste månaden.

Fiend/ International Jones - Flying Iron - 2010

Fiend/ International Jones - Tennis Shoes and Tuxedos - 2011
Fiend/ International Jones - The Sweetest Hangover - 2011

3 kommentarer:

 1. Fett, har inte hunnit lyssna på något av fiend släppen i år, känns som det är dax nu. Gillar hans nya stil, dom gamla skivorna på big boy och no limit var aldrig några favoriter, vet inte riktigt varför, tror inte jag diggade produktionerna.

  SvaraRadera
 2. Fan va kul att du bloggar igen! Goes straight till min google reader!

  SvaraRadera
 3. det är ju fördjävla festligt hela den här förändringen!

  även, kolla hans kompis Corner Boy P, som tagit nästan samma resa, gangsta-bounce-snabb-NO-rapp till den här Currensy stilen.. han har släppt två tejp i år redan tror jag..
  ex:
  http://youtu.be/9aokZ2gIGlM
  e
  http://youtu.be/7-P5Zlys6Mk

  SvaraRadera